Година пам’яті в 11 школі Ковеля

5 грудня 2023 року у День волонтера та напередодні Дня Української армії вчителі 11 школи організовували годину памʼяті двох Героїв: Максима Бурди та його побратима, Олександра Філона для 9-го та 10-го класів.
На захід запросили дівчину Марію, маму Максима, Ірину та дружину Олександра.

Для Марії це був особливий захід, адже він відбувався у її рідній школі, яку вона закінчила, ще у 2015 році. Дівчина розповіла, яким запамʼятала Максима, його основні життєві принципи та цінності, його військову службу, а також про історію створення фотовиставки, її концепцію, нелегкий шлях підготовки та благодійну мету.

На заході було представлено стіл з особистими речами Максима, зокрема його нагороди, фотоапарат, яким він робив світлини, одяг, фото, подяки рідним від благодійників фондів в організації фотовиставок.

Також Марія принесла альбом з листівками з виставки, фотокнигу з відкриття у Ковелі та книгу вражень з виставок, які могли переглянути учні впродовж промови.

У кінці промови Марія презентацією сайту, над яким вона працювала кілька місяців. Велика кількість інформації спонукала її створити один ресурс, на якому була б змога зберігати велику кількість інформації про Максима, вшанування його памʼяті та усі фотовиставки. Завдяки сайту памʼять про Максима живе, також сайт допомагає рідним та організаторам у підготовці до різноманітних заходів памʼяті, анонсів, відкриттів фотовиставок та презентацій.

Завершився захід промовою директорки школи — Галини Сидорук. Вона подякувала рідним і висловила їм співчуття, також директорка була вдячна усім причетним до організації години памʼяті.

Година памʼяті Максима Бурди в 11 школі Ковеля/Небесний Фотограф/5.12.2023